Zločini na severu počinjeni istim oružjem!?

Izvor: RTK 2 (tekst na srpskom originalno preuzet sa www.rtklive.com)

Sumnja se da je oružje srpske tajne službe (BIA), navodno korišćeno u nekoliko zločina izvršenih nakon rata na severu Mitrovice, prenosi portal ”Indexonline”.

Izvori portala u međunarodnoj istrazi, izjavili su da je oružje, kojim je ubijen carinik Euleks-a, Audrius Senavičius, korišćeno i u drugim napadaima protiv policije Kosova i pripadnika KFOR-a.

"Metak koji je usmrtio Litvanca je isti kao i meci koji su korišćeni u napadima na policiju Kosova i KFOR", rekao je istražilac za portal "Indeksonline".

Metak kojim je ubijen carinik je poslat u razne laboratorije i iz rezultata je proizišlo da je on sličan drugim mecima koje poseduju istražni organi, a to je da su korišćeni u razne kriminalne aktivnosti na severu Kosova. Slične metke koristi i srpska tajna služba.

Pre nekoliko dana, mediji na Kosovu su izvestili da je poznato ime ubice carinika. Ali na ovaj tekst je reagovao Euleks saopštenjem za javnost.

U saopštenju Euleks osuđuje sugestije pojedinih medija o mešanju bilo kog vansudskog entiteta koji može da koči ovu istragu i odbacuje navode štampe kao neosnovane i štetne radi dovodenja počinioca pred lice pravde.

"Ova istraga je u toku, pod isključivom je nadležnosću Kancelarije Specijalnog Tužilastva Kosova. Ulažemo sva raspoloživa sredstva kako bi se počinioci ovog zločina izveli pred lice pravde", navodi se u saopštenju Euleks-a.

Međunarodni istražilac je između ostalog za portal "Indeksonline" izjavio da su za sve zločine počinjene na severu podignute istrage i u zavisnosti od rezlutata može doći i do hapšenja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.