Zeri: Glasovi iz Srbije odlučiće o ulasku NISMA-AAK-PD u kosovsku skupštinu

prebrojavanje glasova
FOTO: Kallxo

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Članovi koalicije NISMA-AKR-PD rekli su za Zeri da ukoliko konačni rezultati izbora od 6. oktobra uključuju glasove iz Srbije, postoji još veći rizik da ova koalicija neće preći izborni prag. Prema njihovim rečima, ako se ovi glasovi ne budu računali, oni će biti deo Skupštine Kosova, piše Zeri.

Iz koalicije NISMA-AKR-PD još uvek nisu sigurni da će preći cenzus iako su članovi ova dva politička subjekta više puta izrazili optimizam da će biti deo kosovske skupštine. Ono što plaši članove ove koalicije jesu glasovi koji su pristigli iz Srbije, jer ako budu uključeni u konačni izborni rezultat, tada NISMA i AKR neće imati dovoljno glasova da pređu cenzus.

Članovi AKR rekli su za Zeri da ako glasovi iz Srbije ne budu uračunati da će preći cenzus, ali ako se dogodi suprotno, velika je verovatnoća da ova koalicija neće biti deo kosovske skupštine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.