Završena humanitarna akcija na šetalištu – pomoć se dodeljuje socijalno ugroženim porodicama

Humanitarna akcija "Novogodišnji san"
FOTO: KoSSev

Na mitrovičkom šetalištu ovog popodneva je završena četvorodnevna humanitarna akcija „Novogodišnji san“. Akcija je naišla na veoma dobar odziv, a prikupljeni su veća svota novca i novogodišnjih paketića, tvrde organizatori.

Akcija prikupljanja slatkiša, slaniša, školskog pribora, novčanih sredstava i osnovnih životnih potrepština pokrenuta je 23. decembra kada je postavljen štand na mitrovičkom štalištu.

Danas, na kraju poslednjeg dana akcije koja se održava četvrtu godinu za redom, posetili smo ovaj štand gde smo sa organizatorima – mladićima iz Kosovske Mitrovice, razgovarali o tome kako je sve proteklo.

Kažu da su zadovoljni odzivom, te da je bio najbolji do sad. Tvrde da je akcija protekla u najboljem redu, kao i da su građani neretko zastajali i dali svoj dobrinos u vidu novca ili hrane.

Još uvek se ne zna koliko je tačno novca prikupljeno, jer sada sledi prebrojavanje.

Organizatori kažu da će sav novac, slatkiši, slaniši, najverovatnije, biti podeljeni po školama i obdaništima u Orahovcu, Velikoj Hoči i drugim opštinama na jugu, naveli su za KoSSev organizatori.

Mladići iz Kosovske Mitrovice pokrenuli su „Novogodišnji san“ još pre četiri godine.

„Mi smo se tada dobrovoljno organizovali da bi pomogli ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji, a prvenstveno deci iz južnog dela“, rekao je jedan od organizatora.

Kako dalje navodi, na ideju su došli znajući situaciju srpskog naroda južno od Ibra i sa željom da im na ovaj način pruže neki vid podrške.

Zahvalili su se svim sugrađanima iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, poručivši da ovo nije samo njihova, već „akcija svih nas“.

„Mi iza ove akcije stajemo u ime svih građana, a ovo je samo jedan mali deo sa kojim pomažemo onima koji žive južno od Ibra“, naveli su.

Povezane vesti: 

„Novogodišnji san“ na mitrovičkom šetalištu – humanitarna akcija za decu sa KiM

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.