Zapaljena povratnička kuća u Klini

Foto: Radio Goraždevac

Kuća pokojnog Draga Konića u Klini izgorela je protekle noći. Vatrogasci su uspeli da ugase požar a policija i forenzičari trenutno vrše uviđaj, potvrdila je za Radio Goraždevac Silvija Rašković, direktorka Kancelarije za povratak i zajednice u opštini Klina.

Ovo je drugi slučaj napada na srpsku imovinu u Klini. Pre samo nedelju dana kamenovana je kuća još jednog Srbina koji živi u Švajcarskoj.

Direktorka Kancelarije za zajednice u Klini, Silvija Rašković, izrazila je zabrinutost za bezbednost u ovoj opštini, istakavši da su povratnici koji ovde žive uznemireni poslednjim događajima, koji se dešavaju usred izborne kampanje.

KoSSev: Na ovu vest reagovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić. Oštro je osudio ovaj napad i naveo da „svet treba da čuje da se dve decenije od okončanja sukoba na Kosovu i Metohiji srpske kuće i dalje pale, i da pošast mržnje i ekstremizma u našoj južnoj pokrajini nije suzbijena“.

Iznosi sumnju da je došlo do samozapaljivanja i podseća da je u proteklih godinu dana na području opštine Klina zabeleženo desetak paljevina srpskih kuća i drugih napada na srpsku imovinu.

Radio GoraždevacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.