Zainteresovanima za povratak na Kosovo pomoć za pokretanje posla

Javni poziv

Nemačka organizacija ASB raspisala je javni poziv namenjen interno raseljenim licima koja su zainteresovana za povratak na KiM, a koja mogu da konkurišu za opremu, mašine i alate za pokretanje posla u vrednosti od 2.500 evra, kao i za obuku za pokretanje posla, prenosi OK Radio iz Vranja.

Javni poziv se odnosi na sledeće opštine/gradove : Kruševac, Kragujevac, Kraljevo, Čačak, Raška, Aranđelovac, Trstenik, Vrnjačka Banja, Vranje i Bujanovac.

Rok za podnošenje prijava je 15. oktobar 2019. u 16.00 časova.

Kroz poziv će biti obezbeđena oprema za 54 porodice i obuka za pokretanje posla za 90 porodica.

Oprema i programi obuka će interno raseljenim licima poboljšati mogućnosti za zapošljavanje i stvaranje prihoda, kako bi se doprinelo održivosti njihovog povratka, prenosi ovaj radio.

Prijavni upitnik, kao i spisak dokumentacije koju je potrebno priložiti mogu se naći na veb sajtu i društvenim mrežama organizacija ASB i CenTriR.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u vidu opreme i programa obuke za pokretanje posla se raspisuje u okviru projekta „Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo*“, koji finansira Evropska unija.

Projekat sprovode organizacije ASB i CenTriR i Grad Kruševac.

OK Radio

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.