Za poljoprivrednike iz Leposavića preko 50.000 sadnica voća

Dve stotine sedamdeset i osam poljoprivrednih domaćinstava sa područja opštine Leposavić dobiće sutra 56.085 sadnica različitog voća, u okviru programa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, saopšteno je iz ove kancelarije. 

Sutra u 13 časova u centru Leposavića, u blizini crkve i fabrike "Kristal", biće dodeljeno – 3.540 sadnica šljive za 70 poljoprivrednih domaćinstava, 600 sadnica višnje za 11 domaćinstava, 25 sadnica trešnje za jedno domaćinstvo, 420 sadnica kupine za 7 domaćinstava, 1.500 zasada leske za 31 poljoprivredno domaćinstvo i 50.000 sadnica maline za 158 poljoprivrednih domaćinstava.

Sadnice će dodeliti pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić, Zoran Todić, a u okviru programa raspodele i korišćenja podsticajnih sredstava Kancelarije za KiM za razvoj poljoprivrede na području KiM-a za 2015.

Konačnu listu poljoprivrednih domaćinstava koja će dobiti sadnice formirala je opština Leposavić, a nakon što je sprovela konkurs i postupak javne nabavke za dodelu sadnica. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.