Za 15 dana isključivanje struje svim građanima Kosovske Mitrovice ukoliko ne plate dug

Ukoliko građani Severne Kosovske Mitrovice u narednih petnaest dana ne plate dug za utrošenu električnu energiju, za period od 1. decembra 2012. do 31. decembra 2014, struja će im biti isključena – upozorenje je koje su Mitrovčani, uz račun za struju za tekući mesec, zatekli juče i danas na svojim kućnim pragovima i u poštanskim sandučićima. Međutim, upozorenje da će struja biti isključena, uz poruku "Pokažimo da poštujemo institucije Republike Srbije na ovim prostorima, izvršavajući svoje obaveze", je nepropisno uručeno građanima – upozorenje je dostavljeno zajedno sa povratnicom koju je primalac po prijemu ovog upozorenja trebalo da potpiše, a kurir povratnicu da vrati pošiljaocu – Elektrodistribuciji, što nije učinjeno.

"Ukoliko vaša dugovanja ne izmirite u roku od 15 dana od dana dostavljanja upozorenja, odnosno ne postignete Sporazum o izvršenju obaveza, bićemo prinuđeni da Vam obustavimo dalju isporuku električne energije u skladu sa članom 147 Zakona o energetici (Sl. glasnik RS, br. 57/2011) i članom 27, stav 2, tačka 10 u vezi sa članom 59, Uredba o uslovima za isporuku električne energije (Sl. glasnik RS, br. 107/05)," navodi se u Upozorenju o obustavi isporuke električne energije koje su Mitrovčani dobili.

U istom dokumentu – upozorenju Elektrodistribucije "Kosovska Mitrovica" se, takođe, zahteva da građani poštuju institucije Srbije, izvršavajući svoje obaveze.

"Pokažimo da poštujemo institucije Republike Srbije na ovim prostorima, izvršavajući svoje obaveze," posebno je naglašeno u ovom dokumentu, jer je ova rečenica otkucana podebljanim slovima.

U okviru ovog upozorenja se, međutim, nalazi i povratnica – izveštaj o uručenju, koja je trebalo da bude potpisana i vraćena Elektrodistribuciji, a kao dokaz da je upozorenje uručeno. Na povratnici je trebalo da se nalazi i datum uručenja dokumenta, potpis primaoca, te broj njegove lične karte, kao dokaz da je upozorenje i primljeno. Međutim, ova povratnica se i dalje nalazi u sklopu dokumenta o upozorenju, s obzirom na to da su građanima ovi papiri dostavljeni na ulaznim vratima stanova i kuća, te u poštanskim sandučićima.


Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.