Vulin na potpisivanju ugovora o donaciji mitrovičkoj muzičkoj školi

Ministar zadužen za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin danas je sa direktorom muzičke škole "Miodrag Vasiljević" iz Kosovske Mitrovice, Davidom Parlićem i gradonačelnikom Niša, prof. dr Aleksandrom Perišićem potpisao Ugovor o donaciji za izgradnju odeljenja srednje -muzičke škole.

Ukupna vrednost projekta, za koji je privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica izdvojio je 2.4 miliona dinara, iznosi 3.400.000 dinara. Ostatak finansijskih sredstava obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a uz podršku grada Niša.

Direktor muzičke škole, David Parlić je izjavio da je mitrovička muzička škola jedina muzička škola na severu Kosova i Metohije, ali da su njihove tendencije da ona postane značajna škola, kako na ovom prostoru, tako i u čitavoj Srbiji. On je dodao da su ovom donacijom obezbeđena sredstva za proširenje kapaciteta škole čiji se broj učenika od 2004. godine gotovo utrostručio.

Potpisivanju ugovora između Kancelarije za Kosovo i Metohiju, grada Niša i mitrovičke muzičke škole, prisustvovali su, pored načelnika Niškog okruga – dr Aleksandra Cvetkovića i gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice – Gorana Rakića, i predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica – Aleksandar Spirić, jedan od članova Upravljačkog tima – Ljubo Marić, načelnik školske uprave za Kosovsku Mitrovicu – Predrag Stojčetović, kao i koordinatorka za poslove u Kancelariji za Kosovo i Metohiju – Zlata Radovanović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.