Vučić: Priča o uzajamnom priznanju za SAD moto. Moraće da me smene ako hoće priznanje

Vučić
FOTO: TV Prva

Teške pritiske. Ujedinjavanje i objedinjavanje snaga Vašingtona i Brisela. Pogledajte kako je priča o međusobnom priznaju postala moto u SAD. Svakako ne očekujem nikakav lak posao za nas – ovako je srpski predsednik upravo odgovorio na pitanje šta očekuje Srbiju narednih meseci oko Kosova. U toku je intervju na TV Prva.

Pritiske oko Kosova ranije izbegla je Srbija samo zahvaljujući njegovoj ličnoj snazi.

„Sa mnom je ostao samo Marko Đurić, Vulin i dvojica Srba sa Kosova. Svi ostali su prešli na drugu stranu, svi ministri, svi“, kaže predsednik.

„Ali ovi ljudi su bili tu uz mene zato što sam ja smeo da kažem neću i ne može i to gotovo u nemogućim uslovima“, naglasio je dodajući:

„Ali nije posao predsednika da vi budete neko ko treba da bude mažen i pažen i da radite ono što može svaki čovek da radi“.

Vučić neće da prizna Kosovo, te će morati da ga smene ukoliko to budu hteli.

I to je poručio i jednima i drugima – nekima spolja i svima iznutra

On još uvek razmišlja o sadržaju čestitke američkom kolegi za 4. jul, ali je ipak pristojan čovek.

„Čudno je kad se neko drugi raduje a ne neko ko je tu čestitku primio, nije prijatno, a nije ni pristojno“, još jednom je podsetio na sadržaj Bajdenove čestitke za Sretenje u kojem se traži priznanje Kosova.

Predsednik „sme to da kaže i reći će mu to u lice“.

„Ako imaš nešto da kažes, pozoveš i kažeš, a to ne radiš u čestitki“, kazao je.

Ipak za predsednika Bajdena kaže da je jedan od najbolje pripremljenih ljudi, inteligentan, prekaljen, iskusan lider, kojeg nepravedno u Srbiji kao takvog potcenjuju.

Konačno, demantovao je da postoji bilo kakav non-paper o Kosovu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.