Vučić: Tači tri godine priča o ujedinjenju sa Preševom i bezveze mu je ta priča, nikakve opasnosti nema

Vučić zapadnobački okrug
FOTO: Tanjug/live

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas u nastavku kampanje „Budućnost Srbije“ obilazi Zapadnobačkom okrugu, dok će kraj današnje kampanje obeležiti njegovo, obraćanje premijerke, Ane Brnabić i predsednika vojvođanske vlade, Igora Mirovića, Somboru.

Tokom jučerašnjeg sastanka na nivou zamenika ministra u okviru sporazuma CEFTA, članovi delegacije iz Prištine, kako je juče preneo Tanjug, flašom su gađali šefa srpske delegacije Ivana Markovića.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, tokom posete Zapadnobačkom okrugu, ovaj potez ocenjuje kao izraz „slabosti i nervoze“ kosovskih Albanaca.

„To nije izraz snage i nadmoći, već govori o velikoj nervozi kod njih jer su mislili da su sve završili 2008. godine“, ocenio je Vučić i dodao da „kada ste primorani da nekoga na najprimitivniji način gađate flašom, to jasno govori da je neko izgubio živce, a mislim da imaju razlog za to“.

Vučić je u Sivcu gde je počeo posetu Zapadnobačkom okrugu u okviru svoje kampanje „Budućnost Srbije“, rekao: „Kad-tad ćemo morati da se vratimo razgovorima, a to će se desiti kad ukinu takse“.

Komentarišući izjavu kosovskog predsednika, Hašima Tačija, da je ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe s Kosovom „san svakog Albanca“ na čijem će ostvarenju Tači rekao da će raditi, Vučić je ocenio da je ta priča „bezveze“ i da građani tih triju opština Srbije „ne treba da brinu“.

Kosovski predsednik, Hašim Tači, saopštio je putem Fejsbuka da se juče sastao sa bivšim pripadnicima OVK za Preševo, Medveđu i Bujanovac, te da je „san svakog Albanca koji živi u Preševskoj dolini da se pridruži Kosovu“.

Tači je obećao da će „raditi sa nezaustavljivom političkom voljom da taj san pretvori u stvarnost“, objavljujući fotogafije sa zajedničkog sastanka.

„To Tači priča već dve-tri godine i bezveze mu je ta priča. Niti mogu oni to da ostvare, niti to ima bilo kakve veze sa realnošću. Nikakve ozbiljne opasnosti nema“, rekao je predsednik Srbije i vladajuće stranke SNS.

Upitan o tome kako komentariše tekst na naslovnoj strani lista „Danas“ u kojem se izražava sumnja u navode o nestanku osnovnih životnih namirnica na severu Kosova, Vučić je rekao da to „nije novost“ jer „više od godinu i po dana postoji sinhronizovana akcija u kojoj treba predstaviti Srbe sa Kosova, posebno sa Severa, kao kriminalce i produženu ruku Beograda, i govoriti kako su oni uvek krivi za sve.

„Te novine ne čitam, ali je logično da govore isto što i Tači i Haradinaj. To pišu i u Prištini Koha ditore, Zeri, kao i ovi naši ‘pet miliona’. Kada to čujete od Rade Trajković ili onog Jakšića, koji se slika po najskupljim bazenima, znajte da to ne govore Srbi sa Kosova, nego neko drugi“, kazao je Vučić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.