Vremenske nepogode za sada mimoišle Severno Kosovo

Nevreme koje je pogodilo Srbiji prozrokovalo je vanrednu situaciju, a troje ljudi je već izgubilo život. Najteža situacija je u Valjevu gde je grad odsečen, jer su skoro svi mostovi zatvoreni za saobraćaj zbog izlivanja Kolubare.

Vanredna situacija je proglašena u više od 20 gradova i opština, a premijer Srbije je najavio da će do 13h biti doneta odluka o vanrednoj situaciji u celoj zemlji. Bez struje je 100.000 domaćinstava u Srbiji, a u EPS-u od juče su na snazi vanredne mere. Iako je najavljeno da će se padavine nastaviti tokom celog dana, te da će njihov intzitet početi da slabi popodne, nivo reka u celoj Srbiji i dalje raste. Više saobraćajnih pravaca ne funkcioniše. Gornji Milanovac je odsečen, Ibarska magistrala je blokirana, a u prekidu je i železnički saobraćaj.

Naš sugrađanin, Rajko Džogović je KoSSevu preneo svoje utiske tokom jučerašnjeg putovanja iz Kosovske Mitrovice za Beograd. On je našem portalu ustupio i fotografije koje je snimio juče, na putu za Beograd.

"Kiša je padala kada smo u 15 časova krenuli ka Beogradu i sve vreme nije prestajala da pada. Posle pauze na Preljini, krenuli smo prema Rudniku. Međutim, kada smo počeli da se spuštamo, primetili smo dugačku kolonu zaustavljenih vozila," kaže Džogović i dodaje da su u prvi mah pomislili da je u pitanju udes.

"Pomislili smo da je u pitanju udes, jer su pored našeg vozila u ogromnoj brzini prošli policajci, kao i vozilo hitne pomoći. Uzeo sam fotoaparat, izašao sam iz vozila i tako su i nastale fotografije," objasnio je Rajko.

Ovaj poplavni talas za sada je mimoišao Severno Kosovo. Iako kiša gotivo neoprestano pada, ona je slabijeg intenziteta, nego u delovima Srbije.

“Hvala Bogu da nas makar ova nesreća nije pogodila, pored svih pritisaka i problema sa kojem živimo,” rekla je u polazu Mitrovčanka Marija L. žureći u uobičajenu nabavku namirnica između dva pljuska.

Ljubaznošću našeg sugrađanina, Rajka Džogovića, dobili  smo ove fotografije koje je snimio juče na putu ka Beogradu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.