Vredne poljoprivredne mašine i plastenici za narodne kuhinje i ugrožene porodice

Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Кosovo“ obezbedila je nešto više od 34.000 evra za kupovinu poljorpivrednih mašina za rad Narodnih kuhinja na Кosovu i Metohiji, saopštila je HO „Majka devet Jugovića“, koja vodi šest narodnih kuhinja na KiM-u.

Tako je obezbeđena kupovina traktora, tanjirače, i dvorednog berača kukuruza.

Osim pripremanja obroka u narodnim kuhinjama za oko 2000 korisnika, proizvodi se obezbeđuju delom i kroz obrađivanje preko 50 hektara zemlje, to jest, stočni fond, a delom preko humanitarnih donacija.

Solidarnost za Kosovo je takođe nedavno obezbedila i plastenike kao značajnu podršku poljoprivrednom radu Narodnih kuhinja, ali i za ugrožene porodice sa Кosova i Metohije. Tako su plastenici obezbeđeni za porodice u Banjskoj kod Joševika, Vrbovcu, Stanišoru, Prekovcu, Skulanovu, Gračanici i Zebincima.

Inače, francuska „Solidarnost za Kosovo“ koju predvodi Arno Gujon, jedna je od glavnih višegodišnjih donatora Majci devet Jugovića, ali i uopšte srpskog naroda, posebno u sredinama južno od Ibra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.