Više privođenja usled nepoštovanja policijskog sata i zabrane rada ugostiteljskih objekata

Kosovska policija KP
Foto: KoSSev

Dvojica muškaraca uhapšena su sinoć u Leposaviću nakon što su kršila javni red, razbivši, kako je Kosovska policija navela, nekoliko staklenih flaša. Po nalogu istog tužioca, pušteni su nakon saslušanja.

Takođe je noćas u severnom delu Kosovske Mitrovice u ulici Kralja Petra I privedena ženska osoba koja nije poštovala policijski čas. I ona je po nalogu tužioca puštena na slobodu.

I u Južnoj Mitrovici bilo je više privođenja zbog nepoštovanja policijskog sata koji je na snazi, ali i nepoštovanja mere zabrane rada ugostiteljskih objekata.

Tako su u Vučitrnu noćas uhapšena trojica muškaraca, dok je ranije tokom dana, u Južnoj Mitrovici, privedena osoba zbog toga što je u svom objektu poslužila kafu. Isto se dogodilo i u Vučitrnu, gde je u ugostiteljskom objektu usluženo više gostiju, ali je ova osoba puštena.

U Vučitrnu je preminula i jedna ženska osoba tokom pružanja medicinske pomoći, kada su je članovi porodice već doveli u ozbiljnom zdravstvenom stanju. Međutim, navedeno je da je ova osoba već prethodno bila kod lekara sa uputom da se leči na infektivnom odeljenju, ali da je lekar nije pregledao „usled okolnosti epidemije“. Bez daljih detalja o samoj bolesti, policija je potvrdila da je telo poslato na obdukciju.

U Đakovici je policija privela osobe iz pet ugostiteljskih objekata u kojima je služeno piće, takođe bilo je više privođenja u samoj Đakovici i Orahovcu zbog nepoštovanja policijskog časa, dok je u Prištini u nekoliko slučajeva, noćas uhapšeno 13 osoba usled istog razloga, ali su u međuvremenu svi pušteni.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.