Više od 100 učenika mitrovičke škole „Branko Radičević“ pesmom čestitali Božić


Danas je Badnji dan. Učenici OŠ Branko Radičević svojom video čestitkom, roditeljima i sugrađanima poslali su pozdrave za Božić.

Horu ove škole pridružili su se đaci od 5. do 8. razreda, ali i nekoliko učenika nižih razreda, da svi zajedno na stepeništu svoje škole otpevaju jednu od najomiljenijih božićnih pesama.

Noć prekrasna i noć tija,
nad pećinom zvezda sija,
u pećini mati spi,
nad Isusom anđel bdi ..

Anđeli pevaju,
pastiri sviraju,
anđeli pevaju
mudraci javljaju:
Što narodi čekaše,
što proroci rekoše,
evo sad se u svet javi,
u svet javi i objavi –
Rodi nam se Hristos Spas
za spasenje sviju nas ..

Ideja je potekla od nastavnice muzičkog Stefane Milovanović i nastavnika matematike Đorđa Spasojevića koji su potom „planove“ izneli nastavniku verske nastave Filipu Pavloviću koji se rado priključio.

„Kako je bilo na bazi dobre volje, pomislili smo da pesmu otpevaju učenici iz hora i to oni koji žele, oko 20-30 i još 10-20 učenika nižih razreda, a učestvovalo je preko 100 učenika! Hor je spremala nastavnica muzičkog, a mlađe nastavnik verske nastave Filip Pavlović. Solo numere je pevala naša Marta Barović iz 8. razreda, a muzička pratnja je Filipa Mrđa“, kazao nam je mladi nastavnik Spasojević.

„Svim učenicima, bivšim sadašnjim i budućim, svim sugrađanima i svim ostalim koji proslavljuju Božić prema julijanskom kalendaru, izvođenjem pesme Anđeli pevaju učenici i kolektiv OŠ Branko Radičević čestitaju predstojeće Božićne praznike!“, poručili su iz ove škole.

KoSSev se pridružuje i čestita Badnji dan svima koji proslavljaju danas i Božić naredna tri dana.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.