Vaskršnji bazar u OŠ ‘Miladin Mitić’ u Lapljem Selu

FOTO: RTK2

Uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Varskrsa učenici Osnovne škole „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu organizovali su Vaskršnji bazar.

U organizovanju tradicionalnog Vaskršnjeg bazara učestvovali su svi učenici, uz svesrdnu podršku svojih nastavnika i roditelja.

“Kao i svake godine bude veoma zanimljivo jer imamo priliku da pokažemo naše umeće, da napravimo nešto veoma korisno i lepo. Zadovoljni smo prodajom iako uvek može bolje”, istakla je Anastasija Nešić, učenica 7. razreda.

“Bilo je zanimljivo učestvovati, učešće je uzelo više učenika nego što smo očekivali, što je veoma lepo. Što je najbitnije veoma su kreativni, svi ti predmeti se prodaju, a novac ide u humanitarne svrhe”, rekao je Petar Stojanović, učenik osmog razreda.

Unikatni predmeti, poput korpica za jaja, dekupaž kutija, cvetnih aranžmana, izloženi su u holu osnovne škole, a svi zainteresovani ih mogu pazariti po simboličnim cenama. Još uvek nije odlučeno za šta će prikupljeni novac biti utrošen.

“Razmišljali smo da novac damo u humanitarne svrhe ili da našim maturantima pomognemo, videćemo”, naglasio je Petar.

“Svakako novac možemo uvek da utrošimo za uređenje učionica i ostala neophodna sredstva za školu”, dodala je Anastasija.

Akcije, poput ove, koje podstiču kreativnost i humanost, podržava i direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove.

“Pre svega inicijativa đačkog parlamenta i naših učenika dolazi do one, što bi se reklo dobitne kombinacije da svi budu zadovoljni. U đačkom parlamentu imamo i maturante, koji imaju dosta finansijskih obaveza u narednom periodu, mislim na matursko veče, slikanje i ostale obaveze koje imaju kada su u pitanju knjige i učenje i naravno da će i oni svojim idejama pomoći samu organizaciju maturske večeri, a ovo im umanjuje sve te troškove. Naravno, sve to oni rade u dogovoru na sastancima đačkog parlamenta”, naglasio je Ljubiša Karadžić, direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu.

Vaskršnji bazar u holu škole biće otvoren do kraja sedmice.

RTK2Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.