Uvećana socijalna davanja i dodaci na penzije pojedinim penzionerima (kosovski sistem)

Kosovska Mitrovica, dan posle novih mera/30. 06.
FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Vlada Kosova je na današnjem sastanku izdvojila 8,5 miliona evra za korisnike socijalne i penzione šeme za april, maj i jun.

Kosovski ministar finansija, rada i transfera, Hekuran Murati rekao je da će korisnici šema socijalne pomoći dobiti dodatnu uplatu od 30% u odnosu na redovni iznos koji dobijaju, dok će se za korisnike penzijskog sistema primenjivati mesečni dodatak tako da osnovna penzija i dodaci iznose 100 evra mesečno za ova tri meseca.

„Korisnici šeme socijalne pomoći dobiće dodatnu uplatu od 30% na redovni iznos koji dobijaju. Cilj će nam biti da se dobra pomoć održi tokom 2021. godine. Za korisnike penzijskog sistema koji primaju manje od 100 evra mesečno, primenjivaće se mesečni dodatak tako da osnovna penzija i dodaci dostignu iznos od 100 evra u mesecu. Postignuto je da bar do juna nijedna penzija ne bude ispod 100 evra mesečno“, rekao je Murati.

Prethodno je vlada izdvojila preko 5 miliona evra za dodatke na zaradu zdravstvenim radnicima i policajcima za mesec april i maj.

O tome opširnije u:

Zdravstvenim radnicima i policajcima dvomesečni dodatak na platu (kosovski sistem)

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.