Povećan nivo bezbednosti kosovskog premijera zbog pretnji; Koha: „Nudio novac za ubistvo Kurtija“

Kurti bled forum
FOTO: Koha

Vest je ažurirana

12.30 – Kurti: Ne osećam se ugroženim

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao je danas prilikom predstavljanja mera koje proizilaze iz Paketa za ekonomski oporavak da se ne oseća ugroženim.

„Ne osećam se ugroženim, organi bezbednosti su te koji procenjuju pretnje. Inače, nisam menjao dnevni red ni juče, ni danas”, poručio je Kurti, a preneo KosovaPress.

12. 03 – KP: Pokrenuta istraga

Kosovska policija oglasila se danas, potvrdivši da je juče povećala nivo bezbednosti kosovskog premijera, a nakon što je dobio pretnje.

Naznačili su da su povećali mere lične bezbednosti, uključujući blisku zaštitu, ali i da su takođe poslate jedinice za brzo reagovanje kako bi obezbeđivale kuću Aljbina Kurtija, koje su potom napustile ovu lokaciju. Policija je pokrenula istragu.

Ujedno su demantovali navode medija da su u obezbeđivanju učestvovali službenici specijalnih jedinica.

08.15 – Koha: „Nudio novac za ubistvo Kurtija“

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, dobio je pretnje i usled toga je povećan nivo njegove bezbednosti, saopšteno je iz kabineta premijera.

„Upućene su pretnje premijeru Kurtiju. Iz tog razloga, kao mera predostrožnosti, povećan je nivo njegove bezbednosti. Istražne i bezbednosne institucije već rade svoj posao. Oni vrše potrebne procene i preduzimaju odgovarajuće mere. S druge strane, premijer nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima“, saopštio je portparol Perparim Krueziu za Koha-u.

Nije saopšteno ko mu je pretio.

Koha saznaje da je pretnju putem društvenih mreža uputila osoba sa lažnog profila. Obećala je mnogo novca za Kurtijevo ubistvo.

„Ko ubije Aljbina Kurtija dobiće 35.000 evra“, napisao je.

KoSSev: Prištinski Kallxo pisao je sinoć da povećanje bezbednosnih mera podrazumeva slanje specijalnih jedinica.

Pripadnici specijlnih jedinica, kako je javio ovaj medij, bili su stacionirani sinoć ispred kuće Aljbina Kurtija.

Gazeta Express pisala  je nešto kasnije da su u međuvremenu specijalne jedinice napustile ovu lokaciju, te da su ispred kuće kosovskog premijera ostala dva policajca.

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Aljbin Kurti prijavio policiji da mu neko preti.

Prethodno je krajem 2019. član NISMA-e, Hadži Hoti, uhapšen zbog, kako su tada preneli prištinski mediji, pretnje ubistvom koju je javno uputio Kurtiju sa svog Fejsbuk profila.

Iz NISMA-e su potom tvrdili da je Fejsbuk profil njihovog člana bio hakovan, te da Hoti nije autor objave.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.