Uroševljanin uhapšen na Morini po poternici INTERPOL-a

interpol

Skender Murtezi, 45-godišnjak, stanovnik Košare iz Uroševca, uhapšen je od strane albanske policije na graničnom prelazu Morine, piše KosovaPress.

Albanska policija saopštila je da je na ulazu graničnog prelaza Morina, granična policija, kao rezultat pojačanih mera i razmene informacija sa INTERPOL-om u Tirani, zadržala državljanina proglašenog međunarodno traženim.

„Tokom obrade i verifikacije podataka u sistemu, ispostavilo se da je ovaj građanin međunarodno tražena osoba od strane NCB Švajcarska, pošto ga je Regionalni sud Aure Švajcarske osudio na dve godine i 9 meseci zatvora zbog krivičnih dela „Krađa, pljačka, prebijanje i sramotna dela sa maloletnicima“, predviđenog švajcarskim krivičnim zakonodavstvom.

Na kraju istražnih radnji, specijalisti Sektora za istraživanje zločina DVP Kukes izvršili su privremeno hapšenje ovog građanina, kako bi ga izručili Švajcarskoj, na osnovu Evropske konvencije o izručenju iz 1957. godine“, kaže se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.