Ukoliko ne bude bilo žalbi, konačni rezultati izbora biće objavljeni sutra

Foto: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Centralna izborna komisija je nakon što je prebrojala sve glasove sa izbora 6. oktobra, saopštila da će konačne rezultate izbora saopštiti sutra, ukoliko ne bude bilo žalbi institucijama, javlja Gazeta Express.

To je za Gazetu Express izjavio Valjmir Eljezi (Valmir Elezi).

„CIK će u skladu sa Zakonom o opštim izborima objaviti konačne rezultate. Zakon o opštim izborima predviđa žalbeni rok Izbornom panelu za žalbe i predstavke u vezi sa administracijom i brojanjem glasova u Centru za rezultate i brojanje koji traje 24 časa. Stoga, imajući u vidu da je brojanje glasova prihvaćenih odlukom Vrhovnog suda završeno u utorak oko ponoći, CIK je dužan da ispoštuje ovaj pravni rok“, rekao je Elezi.

Iz CIK-a poručuju da će, ukoliko ne bude bilo žalbi, rezultati biti objavljeni u četvrtak.

„Kao što smo vas obavestili, CIK će nastaviti da komunicira sa relevantnim institucijama kako bismo dobili potvrdu da nema nikakvih žalbi koje se razmatraju i tada ćemo objaviti konačne rezultate ovih izbora. Ukoliko u ovom roku ne bude žalbi, CIK će konačne rezultate objaviti u četvrtak, 7. novembra“, rekao je.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.