Ubistvo u Donjoj Gušterici, uhapšen osumnjičeni – policajac

policija žuta traka kp
Foto: Koha

Vest je ažurirana

U međuvremenu da je prijavljeno ubistvo policiji, za KoSSev je potvrdila i Kosovska policija. „Prijavljeno je da je osumnjičeni muškarac (policajac) sa Kosova pucao na žrtvu (njegov brat). Od zadobijenih rana, žrtva je umrla. Beživotno telo žrtve poslato je u IML na obdukciju. Osumnjičeni je uhapšen, slučaj vodi PIK“, naveli su u pisanom odgovoru za naš portal.

U selu Donja Gušterica, nedaleko od Gračanice ovog popodneva se dogodilo ubistvo za koje je osumnjičen pripadnik Kosovske policije, potvrđeno je iz KP medijima. 

Kako prenosi Gazeta Express, ubistvo se dogodilo oko 15.00, odnosno tada je policiji prijavljena pucnjava.

„Odmah po dobijanju ove informacije na lice mesta su izašle sve relevantne policijske jedinice koje su naišle na lice bez znakova života“, naveli su iz KP za ovaj medij, dodajući da je medicinska ekipa konstatovala smrt muškarca.

Iz policije ujedno poručuju da su uhapsili osumnjičenog koji je zapravo pripadnik policije.

„Policijski istražitelji pokrenuli su istragu u saradnji sa PIK-om radi rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa slučajem“, naznačili su iz KP.

Pojedini prištinski mediji koji izveštavaju o ubistvu u Donjoj Gušterici, pozivajući se na nezvanična saznanja, pišu da je policajac koji je pucao srpske nacionalnosti, kao i da je ubio svog brata.

KoSSev portal došao je do istih saznanja, ali nije uspeo da dobije zvaničnu potvrdu o ubistvu u Donjoj Gušterici. Kosovska policija u Prištini nije odgovorila na upit našeg portala do objavljivanja vesti.

Komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, sa druge strane, nije želeo da potvrdi za naš portal navode o ubistvu, te nas je uputio da se obratimo Prištini.

Trajković je, međutim, u međuvremenu, kako je javio portal Kosovo Online, potvrdio za ovaj medij da je uhapšen policajac M. Š, kao i da se sumnjiči za ubistvo brata, te da je motiv najverovatnije nerešeni imovinski problem.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.