Ubistvo gradonačelnice Đakovice i njenog sekretara naručeno zbog 'izgubljenog' tendera

Kosovsko tužilaštvo započelo je istragu u slučaju navodnog planiranog atentata na gradonačelnicu Đakovice Mimozu Kusari-Ljilju i njenog sekretara, javili su kosovski mediji. Oni su i u proteklim danima objavljivali detalje o navodnom planiranom atentatu, o čemu je ranije 'progovorila' i sama gradonačelnica Đakovice.

Navodno su dva atentatora plaćena da izvrše dvostruko ubistvo, od kojih se jedan, identifikovan kao 24-godišnji G.N. iz Tropoje pokajao, predao policiji i priznao detalje ovog plana, javio je ABC news, a prenose kosovski mediji. 

U svom priznanju G.N. je naveo da ga je u vezi sa izvršenjem atentata kontaktirao 44-godišnji A.Š. koji se već nalazi na policijskoj poternici, a koji je navodno i posrednik između unajmljenih ubica i lokalnog biznismena koji je navodni naručilac ubistva Kusari Ljilje i njenog sekretara – osobe od poverenja ove gradonačelnice.

Navodni motiv za ubistvo jeste taj da je ovaj privrednik izgubio "tender" koji je raspisala opština, a koji je trebalo da atentatorima plati 60.000 evra za ubistvo sekretara i 300.000 evra za ubistvo Kusari-Ljilje.

U priznanju koje je snimano, ovaj mladić iz Tropoje govori da su on i A.Š. na dve nedelje odseli u hotelu u Đakovici, te da su im svi troškovi smeštaja bili plaćeni da bi pratili "dve mete". Oružje – dva pištolja, kalašnjikov i snajper, uz vozilo kojim su "objekti" praćeni, obezbedio je navodno biznismen iz Đakovice.

Četiri dana pre nego da prizna sve u policiji, ovaj 24-godišnjak se pripremao da Kusarinog sekretara ubije na javnom parkingu, ali je od toga odustao, jer je on bio sa decom.

Gradonačelnica Đakovice Mimoza Kusari-Ljilja krajem prošlog meseca je javno progovorila o tome da je dobila pretnju fizičke likvidacije, te da je neko plaćen da to i učini, a da je unajmljen egzekutor iz Albanije, dok su "pazarenje i razgovor" obavljeni u Đakovici, javili su kosovski mediji. Kusari-Ljilja je, kako su tada javili kosovski mediji, nekoliko meseci imala obezbeđenje Kosovske policije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.