U Zubinom Potoku dečija smotra folklora

U Zubinom Potoku dečija smotra folklora
FOTO: Dom kulture Zubin Potok

U Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku danas počinje devetnaesta Pokrajinska smotra folklornog stvaralaštva dece širom Kosova i iz Metohije – „Zubin Potok 2024“, koja će se održati u Velikoj sali Doma kulture „Stari Kolašin“.

Realizacijom ovog kulturnog događaja deca će pokazati kako neguju i prenose svoju kulturu, istoriju i tradiciju, poručuju iz Doma kulture „Stari Kolašin“.

„Negovanjem i prenošenjem ove ‘žive kulturne baštine’, čuva se istorija, kultura i tradicija koja baštini osećaj identiteta i kontinuiteta jednog naroda“, kazali su.

Za danas je najavljen bogat program, koji će započeti dolaskom i prijemom folklornih grupa u 10.30 časova, nakon čega će biti održan sastanak koreografa i muzičkih rukovodilaca u 11.00 časova.

U istom terminu zakazana je i likovna radionica na temu „Nošnja mog kraja“, koja će trajati do 12.00 časova, kada počinje defile folklornih grupa od crkve Svete Trojice do Doma kulture „Stari Kolašin“.

Po završetku defilea za 12.30 časova zakazana je izložba likovnih radova.

Smotra folklora počeće u Velikoj sali Doma kulture „Stari Kolašin“ u 13.00 časova. U sklopu Smotre održaće se takmičarski i revijalni deo, nakon čega će biti proglašeni pobednici i dodeljena priznanja.

Pokrajinska smotra dečjeg folklornog stvaralaštva u Zubinom Potoku ove se godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, Kancelarije za KiM i Opštine Zubin Potok.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.