Ubistvo u Vrbnici, pred kućom u Prizrenu pronađen ranjeni Sirijac, sumnja se u povezan slučaj

U Vrbnici se juče dogodilo ubistvo, dok je u Prizrenu pronađen ranjeni 16-godišnji Sirijac. Kosovska policija je tek danas potvrdila vest, uz preliminarne informacije da su oba slučaja povezana.

Policija je prethodno dobila dojavu o tome da je jedan muškarac teško ranjen, i da leži ispred vrata kuće odakle su i kontaktirali policiju.  Policija je zatekla muškarca kako krvari, te ga je hitna pomoć brzo odvela na zbrinjavanje. Njemu je vatrenim oružjem bila povređena leva noga.

U pitanju je Sirijac K.A., rođen 2006. godine. Sada se on leči na odeljenju ortopedije u Regionalnoj bolnici u Prizrenu.

Juče oko 16:40 patrola pogranične policije je tokom patrole u ​​selu Vrbnica pronašla beživotno telo mušakarca.

Prema preliminarnim informacijama, slučaj je povezan sa ranjenim Sirijcem.

Muškarac je stradao usled prostrelne rane, a pronalaskom tela u neposrednoj blizini pronađen je i pištolj sa šest metaka, telefon i nekoliko čaura.

Na lice mesta izašli su dežurni tužilac, regionalni inspektori, istražitelji pograničnog prelaza Vrbnica, albanski inspektori iz Kukeša, kao i inspektori za organizovani kriminal iz Prištine.

Telo je poslato na obdukciju, a istraga je u toku.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.