U Štrpcu održan III Memorijalni turnir „Stojadin Davidović-Pinko“

Turniš šah
FOTO: Preuzeto sa Vijesti.me

U znak sećanja na istaknutog društveno-političkog radnika i jednog od najboljih šahista opštine Štrpce, organizovan je III Memorijalni turnir „Stojadin Davidović-Pinko“.

Na turniru su se takmičili najbolji mladi šahisti ove opštine, gde je prvo mesto je osvojio Dejanović Milan iz Jažinca sa stopostotnim učinkom, dok je drugi bio Milenković David iz Štrpca, a treći Mladenović Miloš, takođe iz Štrpca.

Turnir je održan u prostorijama Doma kulture „Sveti Sava“ u Štrpcu, a nagrade najuspešnijima su dodelili član opštinskog veća Živče Šarkoćević i sekretar šahovskog kluba Miodrag Krupljanin.

Ovaj turnir, kao i prethodnih godina, organizovan je od strane šahovskog kluba „Mita Staletović-Tesla“ u saradnji sa Domom kulture „Sveti Sava“, kao i porodicom Davidović.

Kako navode, šahovski klub „Mita Staletović-Tesla“ iz Štrpca organizuje veći broj takmičenja. Prvenstveno za mlađe kategorije i jedan je od retkih klubova na teritoriji KiM koji je obnovio svoj rad 2001. godine. Od tada je organizovan veći broj turnira.

Ovaj klub pored organizacije turnira, ima i školu šaha, gde svi koji žele da nauče ovu igru, imaju priliku da to urade u prostorijama Doma kulture „Sveti Sava“.

Prema rečima predstavnika šahovskog kluba ovaj turnir biće tradicionalan i održavaće se svake godine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.