U selu Vidanje kod Kline otvorena renovirana ambulanta, primljeni i prvi pacijenti

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U povratničkom selu Vidanje, u opštini Klina, danas je otvorena zdravstvena ustanova, koja je kompletno renovirana i adaptirana sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju, saopštili su iz ove vladine Kancelarije.

Ova ambulanta primarnom zdravstvenom zaštitom pokriva oko 250, uglavnom starijih žitelja ovog kraja, koji su prethodno išli u domove zdravlja u Osojanu ili u Goraždevcu, dodaju iz Kancelarije.

Iz Kancelarije za KiM ističu da su pokrenuli projekat obnove svih napuštenih ili zatvorenih seoskih ambulanti u srpskim sredinama na KiM, kako bi se, kako navode povećao nivo zdravstvene zaštite, a da je prva takva rekonstruisana ambulanta u selu Vidanje otvorena danas i primila prve pacijente.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Svetlana Miladinov kazala je da će u narednom periodu predstavnici Kancelarije nastaviti sa obilaskom, te da će popisati sve seoske ambulante kojima je potrebno renoviranje, a postoji potreba za njihovim radom.

„Cilj je da se one dovedu u funkcionalno stanje i da naši sunarodnici imaju na raspolaganju lekare i medicinsko osoblje, koje će im u svakom trenutku biti na raspolaganju“ poručila je  Miladinov.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.