U oružanom obračunu u Peći dvoje mrtvih, sedmoro povređenih

U oružanom sukobu u Peći, kod hotela Grand, poginule su dve osobe, a 7 ljudi je ranjeno. Spekuliše se da su u pucnjavi učestvovali članovi porodice Keljmendi.

Policija je preduzela opsežnu i intenzivnu istragu incidenta u kojem su ubijene dve osobe – jedan je slučajni prelaznik, dok je drugi, kako navode mediji, Valdet Keljmendi poznat pod nadimokm Lara.

Kako prenosi mediji, sumnja se da je upravo Valdet Keljmendi bio meta, dok se identitet slučajnog prelaznika ne navodi.

Masakar se dogodio u centru Peći blizu hotela Gold u popodnevnim satima.

Vozilo (džip) iz kojeg je pucano pronađeno je u plamenu u jednom selu oko 10 kilometra od Peći, u pravcu Baranovo brdo, javljaju mediji u Pristinu, dodajući da su vatrogasci izašli na lice mesta.

Neimenovani izvori ”Ekspresa” kažu da je motiv ubistva osveta a jedan policajac je kazao da ovo ubistvo ima veze sa slučajem od pre nekoliko meseci kada je ubijen Dzek Keljmendi i Kastriot Kukaj.

Direktor Regionalne bolnice u Peći Skender Drešaj potvrdio je da je u tu bolnicu prebačeno devet osoba koje su povređene u oružanom sukobu u blizini hotela Grand, od kojih su dve osobe preminule.

U izjavi za elektronske medije, Drešaj je rekao da je preostalih sedam osoba van životne opasnosti i da su trenutno u operacionoj sali, gde ih lekari zdravstveno zbrinjavaju.

Ibraj kaže da ne zna motive tog teškog zločina, dok su izvori dnevnika Koha ditore rekli da imaju informacije da su među učesnicima u sukobu i članovi porodice narko-dilera Nasera Keljmendija. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.