Jednomesečni pritvor osumnjičenom za uznemiravanje Srbina iz KBS

Uhapšen pripadnik KBS sa drogom i ilegalnim oružjem

Vest je ažurirana

Osnovni sud u Gnjilanu odobrio je zahtev Osnovnog tužilaštva u ovom gradu, i time odredio jednomesečni pritvor optuženom D. P.

„Sudija za prethodni postupak u Osnovnom odeljenju je, nakon što je proučio predmet, zaključio da su ispunjeni zakonski uslovi za određivanje pritvora okrivljenom, jer bi druge alternativne mere bile nedovoljne“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda u Gnjilanu.

Tužilaštvo u Gnjilanu traži pritvor protiv osumnjičenog za uznemiravanje Srbina iz KBS

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu zatražilo je od Osnovnog suda da odobri 30-dnevni pritvor D.P. zbog sumnje da je počinio krivično delo „uznemiravanje“ iz člana 182 Krivičnog zakonika Kosova.

U zahtevu tužilaštva navodi se da postoji dobro osnovana sumnja da je 4. maja 2020, osumnjičeni D.P. (srpske nacionalnosti) namerno, u nastojanju da zastraši i uznemiri oštećenog Z.S. (takođe srpske nacionalnosti), poručnika Kosovskih snaga bezbednosti, putem društvene mreže Fejsbuk, „objavio fotografiju komandanta OVK, Ramuša Haradinaja, u vojnoj uniformi i oštećenog u uniformi i sa zastavom KSB“, nakon koje je oštećeni dobio pretnje i poruke koje vređaju njegov i integritet njegove porodice.

Osumnjičeni je objavu uklonio nakon sat vremena, ali su oštećenom nastavile da stižu preteće poruke.

Osumnjičeni D.P. je trenutno, odlukom tužioca, u 48-časovnom pritvoru.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.