Podignuta optužnica protiv trojice u vezi sa pucnjavom na autobus u selu Glođane

FOTO: Kallxo

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Skoro godinu i po dana od trostrukog ubistva koje se dogodilo u selu Glođane u opštini Dečani, tužiteljka Sahide Gaši (Gashi) je iznela nove detalje o slučaju.

Tužiteljka Gaši je na konferenciji za novinare rekla da je podigla optužnicu protiv tri osobe, Krešnika (Kreshnik) i Kastriota Mehmetaja za krivično delo „teško ubistvo“ i protiv Haljilja (Halil) Mehmataja za podstrekivanje na izvršenje krivičnog dela.

Tri osobe su poginule, a jedna je povređena u napadu iz vatrenog oružja na autobus sa putnicima koji se dogodio u selu Glođane u opštini Dečani 26. novembra 2021. godine.

Dvoje poginulih su učenici, dok je treća osoba, prema zvaničnim podacima policije u Peći, bila vozač autobusa.

Događaj koji se dogodio u selu Glođane u novembru 2021. godine, smatran je šokantnim za javno mnjenje. Ubistvo se dogodilo u večernjim satima dok je autobus išao putem kroz ovo selo.

U vezi sa ovim slučajem uhapšene su tri osobe i to samo nekoliko dana nakon samog incidenta.

Prvobitno, nakon hapšenja, tužiteljka slučaja Sahide Gaši zatražila je od suda u Peći da se osumnjičeni pritvore pod sumnjom da su počinili krivično delo „teško ubistvo“ i „posedovanje oružja bez dozvole“.

Sud u Peći je usvojio zahtev tužiteljke Gaši i odredio meru pritvora za trojicu osumnjičenih.

Potom je u januaru 2022. godine jednom od uhapšenih 11. decembra 2021., preinačena mera pritvora sa merom kućnog pritvora.

U februaru 2022. godine uhapšena je i četvrta osoba osumnjičena za incident koji se dogodio u selu Glođane.

Prema izvorima Kallxo-a, ovaj osumnjičeni je bio član porodice trojice osumnjičenih koji su prethodno uhapšeni, a Kallxo je tada izvestio da je na autobus ispaljeno manje od deset metaka iz kalašnjikova.

Svi meci su pogodili lica u autobusu, od kojih troje nisu uspeli da prežive usled zadobijenih rana, dok je jedno bilo na lečenju.

Na licu mesta pronađene su čaure iz kalašnjikova kojim je pucano na autobus.

Brojne policijske ekipe, Specijalno tužilaštvo, Hitna pomoć i druge jedinice bezbednosnih i pravosudnih institucija su nekoliko dana zaredom izlazile na lice mesta da razotkriju slučaj.

Policijske ekipe su nekoliko dana pretraživale svaki ugao kako bi pronašle dokaze i činjenice vezane za ubistvo koje se dogodilo u selu Glođane.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.