Tuča među stanarima u kontejnerskom naselju

Stambeni kontejner
Foto: Gracanicaonline – Ilustracija

U kontejnerskom naselju na Padalištu u Gračanici u kome živi petnaestak porodica juče je došlo do tuče između trojice stanara. Njihove komšije kažu da su pored hladnoće, nedostatka ogreva i tuče svakodnevni problemi.

Kako su novinarima RTV Kim-a ispričali u naselju, do tuče među trojicom stanara došlo je juče popodne. Akteri su bili braća S. L. i S.Š. koji su se potukli sa svojim komšijom I.Z. U ovom sukobu je najgore prošao I.Z. kome je razbijena glava čekićem. Nakon povrede, njemu je ukazana lekarska pomoć, a jedan od braće je završio u pritvoru.

Sukob među komšijama u ovom naselju postoji duže vreme. I.Z. tvrdi da je prijavljivao pomenutu braću, ali da to nije urodilo plodom.

„Ja sam već nekoliko puta do sada imao problema sa njima. Njima smeta što sam ja došao iz Švedske ovde. Postavio sam struju, sredio kupatilo, sredio krov koji samo što nije pao. Njima ne odgovara da ovde neko radi, odgovara im da se kradu ograde, limovi i ostalo,“ kaže povređeni I.Z.

Osim razbijene glave, I.Z. je razbijen i prozor na kontejneru u kojem boravi sa suprugom i trogodišnjim sinom. Supruga kaže da su ovakvi problemi svakodnevni u naselju.

„Ne možemo ni da živimo, ni da spavamo. Ja sam sinoć od velikog stresa dobila bolove. U pomoć mi je pritekla komšinica koja mi je donela vodu,“ rekla je I.K.

I komšije tvrde da su ovakvi sukobi konstantni.

„Potukli su se, staklo lomili. Šta je bilo među njima ja stvarno ne znam, niti me interesuje,“ kazala je Lolita Spasić.

„Ovde se dešavaju strašne stvari, ovo nije prvi put. Ovde nema zakona, prema tome neću ni da govorim, jer ako kažem istinu, zapaliće me. Policija ih uzme, odvede ih do stanice i vrati ih posle par reči,“ rekla je Svetlana Danić koja kaže da su je braća S.L. i S.Š. više puta pokrali.

Iz policijske stanice smo dobili potvrdu o ovom slučaju. Boban Simonović, šef istražne jedinice u policijskoj stanici u Gračanici kaže da je jedno lice zadržano u pritvornom centru u Prištini, dok se protiv ostalih vodi postupak redovnom procedurom.

„U popodnevnim časovima dobili smo informaciju da je došlo do nasilja u kontejnerskom naselju na Padalištu. Došlo je do sukoba više lica. Nakon prikupljanja dokaza od očevidaca, slučaj se tretira kao pokušaj ubistva,“ kazao je Simonović.

U kontejnerskom naselju na Padalištu živi petnaestak, uglavnom socijalno ugroženih porodica. Osim problema sa stanovanjem, u ovom naselju su česte tuče i krađe. Stanari veruju da će biti bolje kada se reši njihovo stambeno pitanje na koje čekaju godinama.

RTV Kim

Pročitajte još:

Gračanica: „Kontejnersko naselje – ruglo Srbije“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.