Treća faza dijaloga konačna i uključiće Predsednika

Izvor: Epoka e re (Tekst je izvorno preveden sa engleskog, osim naslova)

Kosovske institucije su izrazile svoju spremnost da se dijalog o normalizaciji odnosa sa Srbijom podigne na sledeći nivo, ukoliko srpska država sprovede sve sporazume koji su do sada postignuti u Briselu.

Minisitarka za dijalog Edita Tahiri rekla je za Epoku e re da se u ovoj fazi očekuje da se u razgovore uključi predsednik države Hašim Tači. Ali poznavaoci političkih prilika izrazili su svoj skepticizam da će promena nivoa dijaloga doneti promenu i sadržaj procesa.

Ministarka Tahiri kaže da će treća faza dijaloga biti konačna faza ovog procesa.

"Nakon primene sporazuma otvoriće se i primeniti treća faza pregovora koja predstavlja konačnu fazu procesa dijaloga. Ova faza će za rezultat imati obostrano priznavanje između dve države i baviće se pitanjima ratne odštete, sukcesije i demarkacije sa Srbijom. Naravno, u ovom slučaju format treba da bude još viši, sveobuhvatniji, da uključi sve nivoe i uključujući predsednika države, " rekla je Tahiri.

(Čitav razgovor se može pročitati u današnjem štampanom izdanju Epoke e Re)

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.