Thaçi se zahvalio za pomoć, Petrović traži pare za sjever

Izvor: Bosnjak-Ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Premijer Hashim Thaçi izrazio je uvjerenje da će parlamentarni izbori 8. juna biti održani po najvišim evropskim standardima i u ime Vlade uputio zahvalnost svima koji doprinose organizovanju slobodnih i demokratskih izbora.

“Hvala Centralnoj izbornoj komisiji za dobar posao koji obavlja. Hvala međunarodnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država, hvala za prisustvo posmatrača Evropske unije i hvala OEBS-u, jer su izrazli spremnost da pomognu u izbornom procesu,” rekao je Thaçi.

 

Ministar administracije i lokalne samouprave Slobodan Petrović je od Vlade tražio da izdvoji 700.000 evra iz budžeta za finansiranje mostova u opštini Leposavić koji su oštećeni u poplavama, kao i za popravke puteva u sjevernom dijelu Mitrovice. Petrović je rekao da su uslovi rada u sve četiri opštine veoma teški, za šta je tražio dodatnih 100 hiljada evra.

„Uprkos evidentnom napretku u procesu integracije opština sa sjevera one se suočavaju sa velikim nedostatkom budžeta za ispunjavanje potreba za kapitalne projekte. U budžetu koji je odobren za ove četiri opštine za 2014. godinu nisu uključena sredstva za ove destinacije kao rezultat nedostatka legitimnih opštinsikih institucija,” rekao je Petrović.

Na sjednici Vlade je odlučeno da ovo pitanje bude odloženo za slijedeći sastanak, jer je ministar finansija Besim Beqaj tražio još vremena kako bi bile razmotrene mogućnosti za ovo budžetsko izdvajanje.

Zamjenica premijera Edita Tahiri je rekla da su opštinski statuti u skladu sa zakonima Kosova, ali da ne postoji potreba za finansijskom podrškom.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.