Švajcarska: Kosovski Albanac otuđio 710.000 franaka firmi u kojoj je radio

Izvor: Kosovo24sata (Tekst je preuzet)

Albanac poreklom sa Kosova otuđio je više od 700 hiljada franaka od svog poslodavca, vlasnika velike osiguravajuće kompanije u Švajcarskoj, u Bazelu.

On je juče osuđen na 20 mjeseci uslovno uz probni period od dve godine, piše tvbasel.ch. Uz to je obavezan da isplati celu sumu novca koju je prisvojio bespravno. Prema mesečnim ratama to znači da će po 500 franaka plaćati u narednih 120 godina. Ovaj 27-godišnji građanin Kosova će morati da plati i 7.000 franaka za troškove istrage i 2.000 franaka na ime sudskih troškova.

Mladić je zavisnik u kockanju, prenosi Albinfo.ch. On je radio u kompaniji za zdravstveno osiguranje koja mu je prošle godine dala otkaz jer je utvrđeno da je “olakšao” kompaniju za 710 hiljada franaka.

On je “iskoristio svoje veštine na polju finsnsija” stoji u odluci suda, prenosi dalje Albinfo. Navodi se i da je Kosovar pravio lažne fakture (preko 10 hiljada franaka svaka) za osiguravajuću kompaniju za koju je radio, adresirajući svoje prijatelje i porodicu na isti fond, zatim bi mu veći deo tog novca dali.

Ovim novcem finansirao je svoje dugove kockarnicama i svoj luksuzan život. Nakon što se sve otkrilo, mladić je ostao sam, a nakon hapšenja i mesec dana provedenih u pritvoru počeo je da sarađuje sa institucijama pravde.

Na dan kada je trebalo biti proglašena presuda, izrazio je i pokajanje:

“Žao mi je zbog onoga što sam uradio i više se neće ponoviti”.

Sada je primoran da ide na terapiju odvikavanja od kocke i radi u jednoj auto školi, a prema njegovim rečima, preživeo je i veliku krizu u braku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.