Studentske stipendije za desetoro Mitrovčana

Desetoro studenata iz Kosovske Mitrovice, sa prosečnom ocenom iznad 8.5, dobilo je danas ugovore o stipendiranju od Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica. Stipendije u iznosu od 8.000 dinara primaće tokom 2017.godine. 

Student arhitekture na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, Ana Miletić, sa prosečnom ocenom 9, drugu godinu za redom dobija stipendiju. Ističe da joj puno znači. 

"Ovo je nešto naše i jako puno nam znači. Roditelji nisu uključeni u ovo, ovo je neki naš stimulans, što je jako bitno. Za studenta je 8.000 hiljada dovoljno, tako da, jako sam srećna što sam i ove godine dobila stipendiju," kazala je ona. 

Spisak studenata koji su dobili stipendije možete pogledati OVDE.

"Jako mi znači ova stipendija, jer je pre nisam dobijala i predstavlja mi stimulans da budem bolja u budućnosti," rekla je. I dvadesetdvogodišnja Darija Vlajović, takođe, student treće godine arhitekture sa prosečnom ocenom 8.70, stipendiju vidi kao stimulans da bude bolja. 

Spirić: Glavni i osnovni cilj opstanak na ovim prostorima

Stipendije su ove godine dobili i Mitrovčani koji studiraju na fakultetima u centralnoj Srbiji. Ovo je poziv da se vrate u rodni grad, poručio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

"Naš zadatak je da im obezbedimo radno mesto, a to ćemo i učiniti. Na vama je samo da se obrazujete i da se vratite svom rodnom gradu, da date doprinos i da nam se na neki način odužite za podršku koju vam pružamo," kazao je.  

Spirić je naveo i da je glavni i osnovni cilj opstanak na ovim prostorima, a bez mladosti, to, kako je kazao, svakako nije moguće. 

"Država Srbija ovde ostaje da funkcioniše i podržava, pre svega, ove mlade ljude. Mi ćemo činiti sve zajedno sa Kancelarijom za KiM, Vladom i Predsednikom za pespektivniju budućnost," dodao je Spirić. 

Stipendije za studente sa prebivalištem na teritoriji Kosovske Mitrovice obezbedio je mitrovički privremeni organ.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.