Studenti Prištinskog univerziteta za porodicu Đokić

Studentski parlament Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, u saradnji sa studentskim parlamentima na svim fakultetima ovog univerziteta, kao i svim studentskim organizacijama, pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za porodicu Đokić iz sela Grizime, u okolini Kosovske Kamenice. Studenti planiraju da Đokićima obezbede krevete, sudoperu i veš mašinu. Višečlana porodica Đokić živi u teškim uslovima. O Andrijani (7), Anici (4), Milanu (3) i Mihajlu (2), nakon što ih je majka napustila, brine samo otac, Srba Đokić, a sa njima u oronuloj kući žive još i Srbina braća i otac. Đokići su i korisnici narodne kuhinje.

U okviru studentske akcije, u holovima fakulteta, u kafićima, kao i u studentskoj menzi biće postavljene kutije za prikupljanje novčane pomoći. U akciju će se uključiti i uprava fakulteta Prištinskog univerziteta, kao i profesori.

Takođe, organizovaće se humanitarni događaji, a prva humanitarna žurka biće organizovana sledećeg utorka, u mitrovičkom klubu "Dama".

Studenti ističu da su "nebrojano puta pomagali", pa se "nadaju da će i ovog puta", kada je "pomoć više nego ikad potrebna, kako bi ova deca imala približno normalan život", biti, kako kažu, od velike pomoći. 

Oni, takođe, pozivaju sve koji su u mogućnosti da se priključe akciji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.