Studenti potpisali ugovore za opštinsku stipendiju

Studenti sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica iz grupe od 24 dobitnika opštinske stipendije za 2015. godinu potpisali su danas u prostorijama Privremenog organa ove opštine ugovore za stipendiranje koje dodeljuje ovaj organ. Visina stipendije je 8.000 dinara i isplaćivaće se za period od osam meseci, počevši od 1. marta, do 31. decembra 2015. godine (izuzev jula i avgusta). Ove opštinske studentske stipendije isplaćuju se već duži niz godina.

"Unapređenje u profesionalnom smislu i obrazovanju je jedan od prioriteta Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, a i moj lični. I ove godine mogu da istaknem da kontinuirano radimo na unapređenju položaja mladih i na njihovom dodatnom usavršavanju. Kroz sticanje znanja u javnom sektoru i kroz programe stručne prakse, ove godine smo odlučili da izdvojimo određena sredstva za stipendiranje studenata sa najboljim prosekom," rekao je na današnjoj ceremoniji predsednik Privremenog organa, Aleksandar Spirić, dodavši da opština želi i da stimuliše one studente koji su otišli u gradove širom Srbije na studije, da se nakon završetka fakulteta vrate u Kosovsku Mitrovicu i pomognu svom gradu.

A u izjavi za KoSSev nakon ceremonije, Spirić je naglasio i da podsticanje uspešnog razvoja ličnog obrazovanja studenata znači i to da će ovi studenti biti upravo na korist svojoj zajednici.

Studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Isidora Stojsavljević, kaže da je ova stipendija za nju veliki podsticaj: "Studiranje u Beogradu nije jeftino, pre svega za nas koji nismo iz Beograda i koji često putujemo u gradove širom Srbije. Za naš porodični budžet je to korisna ušteda, ali još važnije, ona mi znači kao simbol da moj grad misli i računa na mene, a moj grad je Kosovska Mitrovica," kaže Isidora u izjavi za KoSSev.

Listu studenata kojima je dodeljena stipendija možete pogledati OVDE.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.