Studenti iz Kosovske Mitrovice pomažu ugroženim područjima u Srbiji!

Mladi Severne Kosovske Mitrovice pokrenuli inicijativu preko društvenih mreža za prikupljanje pomoći ugroženim područjima u Srbiji. Večeras u ponoć kreće i autobus sa prvim dobrovoljcima 
 
19:45 – Studentski parlament, kojem su se prethodno javili dobrovoljci za pomoć poplavom ugroženim mestima u Srbiji, obezbedio je i autobus.
 
Autobus će ka centralnoj Srbiji krenuti večeras u ponoć. Prijave za dobrovoljce su još uvek u toku. Na Facebook stranici, kreiranoj specijalno za ovu priliku, objavljen je i broj telefona – 066 909 7566, na koji se građani mogu javiti ukoliko žele da pomognu. 
 
19:20 – U organizaciji studentskog parlamenta Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, pre nepunih sat vremena pokrenuta je inicijativa preko društvenih mreža za prikupljanje pomoći za poplavom ugrožena područja u centralnoj Srbiji. 
 
Na Facebook stranici posebno kreiranoj za ovu priliku "Hitnoooo! Prikupljanje pomoći za narod!!!" upućen je javni poziv da se od subote u 9 sati ujutru, u holu Filozofskog fakulteta u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, počinje sa prikupljanjem pomoći.
 
"Molimo sve studente, kao i narod Kosovske Mitrovice i Kosmeta da se uključi u akciju. Donesite prekrivače, hranu, odeću, sve što mislite da je od pomoći! Moramo svi da se uključimo!", stoji u apelu na ovoj stranici, kojoj su se, za manje od sat vremena postavljanja, pridružila 182 člana. 
 
Građani se mole, takođe, da se pridruže i timovima koji će ići po prodavnicama i prikupljati pomoć. 
 
Jedan od inicijatora ove akcije, Nemanja Biševac, za KoSSev kaže da je ova akcija pokrenuta pre sat vremena, te da u ovom trenutku nemaju konkretan plan, osim što imaju jaku želju i znaju da je Srbiji sada potrebna svaka pomoć.  
 
"Odlučili smo da podelimo sudbinu našeg naroda i pomognemo onoliko koliko smo u mogućnosti," rekao je Biševac za naš portal. 
 
U ovom mladom timu nalazi se šestoro studenata Filozofskog, Ekonomskog i Pravnog fakulteta, a u ovim trenucima im se priključuju i novi studenti. Svi zajedno se spremaju za posao koji ih sutra čeka. 
 
"U toku je sastanak, a krećemo sa radom od sutra u 9 časova. Za sada znamo da je prvi centar za prikupljanje pomoći hol Filozofskog fakulteta. Očekujem veliki odziv i u hodu ćemo odrediti još nekoliko ostalih centara za prikupljanje pomoći. Za sada nas ima šestoro u ovoj organizaciji sa Filozofskog, Ekonomskog i Pravnog fakulteta, ali se kolege neprestano javljaju i očekujem da ćemo vrlo brzo imati jedan veliki dobar tim," kaže Biševac i dodaje da se upravo spremaju da kontaktiraju krizne štabove u Srbiji, obaveste ih o ovoj akciji na Severu Kosova i koordinišu svoje aktivnosti sa njima. 
 
Na naše pitanje, da li će organizovati i dobrovoljce, osim prikupljanja pomoći, Biševac kaže da upravo razgovaraju o ovom pitanju, jer im se već javio dovoljan broj dobrovoljaca za jedan autobus. 
 
"Pokrenuli smo ovo pitanje i nadam se da ćemo uspeti da se izborimo za jedan autobus, pošto već imamo dovoljno dobrovoljaca da krenu ka ugroženim mestima," naglasio je Biševac. 
 
Mobilizaciju građana Severnog i ostalih delova KiM-a za pomoć ugroženim mestima u Srbiji možete iz sata u sat pratiti na našem portalu OVDE

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.