Stefanović: Vučiću crtaju "metu na čelu" zbog ubistva Ivanovića. Šapić: Sram da Vas bude ministre

Deo opozicije i medija crta "metu na čelu" predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, pokušavajući da ga okrive za ubistvo Olivera Ivanovića, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke, Nebojša Stefanović. Na vanrednoj konferenciji za medije, kako se navodi na Internet stranici SNS-a, istakao je i da "nikom od njih nije stalo ni do Ivanovića, niti do otkrivanja ubica i pravde", već ubistvo "zloupotrebljavaju u političke svrhe", odnosno, za nastavak kampanje protiv Predsednika. Na izjavu Stefanovića reagovao je predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić. "Vi ne trepnete, a iznesete najgnusniju i najopasniju moguću laž u kojoj mene optužite da predsednika Srbije povezujem sa ubistvom Olivera Ivanovića. Sram da Vas bude ministre," poručio je. 

"Situacija je takva da je Radi Trajković, Saši Jankoviću, Đilasu, Šapiću, Šutanovcu dozvoljeno da svakog dana optužuju Vučića, jer stoje iza izjava u kojima povezuju ili Vučića ili srpski narod ili vlast sa ubistvom, ne nudeći bilo kakve dokaze za to," rekao je Stefanović.

18:05"Bahat čovek, kukavica, lažovčina….Toliko o poštenju, dobroti i obzirnosti"

Međusobno prozivanje predstavnika vladajuće strukture i funkcionera SNS-a, sa jedne strane, i onih koji nisu deo ove strukture odnosno partije, sa druge – nastavilo se na društvenim mrežama.

Državna sekretarka u MUP-u Srbije, Biljana Popović-Ivković, objavila je na Twitteru screenshot dela Šapićevog intervju za Fos media, uz podvučenu rečenicu iz intervju – "A ko ga je ubio, to mislim da i nije neka velika dilema" i napisala:

"Doktore Šapiću, sram da vas bude! Niste samo bahat čovek, kukavica, već ste i lažovčina, kao vaš prijatelj Dragan Đilas..Vi ne trepnete, a da ne iznesete gnusnu laž! Još jednom, @AcaSapic SRAM DA VAS BUDE!".

Potom se, takođe na Twitteru, oglasio i Nebojša Stefanović.

Uz isti screenshot, napisao je nešto drugačiju poruku od Popović-Ivković:

"Pozivam Aleksandra Šapića da prijavi tužilaštvu sva saznanja koja ima, s obzirom da 'nema dilemu' po pitanju počinioca. Toliko o poštenju, dobroti i obzirnosti."

Stradao mi prijatelj, Vi ne trepnete a iznesete laž 

Sa druge strane, Šapić je naveo:

"Jedan sam od retkih na našoj političkoj sceni koji ni jednom svojom rečju, ovom ubistvu nisam dao političku konotaciju, jer smatram da su spekulacije te vrste vrlo opasne za stanje u društvu i da nikome ne mogu doneti dobro."

Osim žaljenja za stradalim prijateljem i saučešća porodici, nisam izgovorio ni reč više na tu temu, baš da ne bih dodatno podrgevao već izuzetno napetu situaciju, napisao je na svom Facebook profilu.

Stefanoviću je, takođe, poručio:

"Sram da Vas bude ministre, jer niste svesni odgovornosti koju nosite za reči koje izgovarate sa tako odgovornog mesta, a još više zbog posledica koje one mogu da imaju. I još jednom, sram da Vas bude!"

Detaljnije o ubistvu Ivanovića čitajte na našoj tematskoj stranici "Ubistvo Olivera Ivanovića". 

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.