Stefanović: Sumnjam da hoće da reše ubistvo Olivera Ivanovića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, rekao je da se prema informacijama koje ima ništa ozbiljno ne dešava u istrazi ubistva lidera Olivera Ivanovića. Dodao je i da ima ozbiljnu sumnju da će taj slučaj istražni organi Kosova neće rešiti. 

"Sada već, nažalost, imam ozbiljnu sumnju da su zaista zainteresovani da do toga dođe. I EULEX sve više pokušava da ne učestvuje u tome. I meni je to čudno. Bavili su se falsifikovanim pasošima, a sad neće da se bave ubistvom jednog čoveka koje je potreslo, ne samo našu južnu pokrajinu, već i širi region," rekao je Stefanović za nedeljno izdanje lista Kurir, preneli su mediji.

KoSSev – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji koju je održao odmah nakon ubistva Ivanovića – u više navrata ponovio da će, iako Republika Srbija nema potpunu nadležnost na teritoriji KiM-a – vlasti pronaći ubicu, ili ubice Olivera Ivanovića. 

Upitan da li sumnja da organi na Kosovu kriju ubicu, Stefanović je odgovorio da ne bi voleo nikoga da optuži za tako nešto, ali da će Srbija učiniti sve da odgovora onaj ko je ubio Ivanovića. 

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara oko 8 i 30, ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici. Na njega je ispaljeno šest metaka, sa leđa, a utvrđeno je i da je u pitanju pištolj "Zastava" M70A. 

U prvim danima nakon ubistva Kosovska policija je pregledala video-zapise sa kamera i iz sedišta GI SDP i kilometar od stranačkih prostorija pronašla zapaljen automobil "Opel astra" kojim su ubice pobegle. 

Utvrđeno je i da vozilo pripada Srbinu iz Austrije, koji je preminuo, i da je vozilo prodavano nekoliko puta od tada. 

Nedavno su uhapšena i dvojica policajaca srpske nacionalnosti zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju Ivanovićevog ubistva, ali su oni pušteni na slobodu.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.