Stanari urušene zgrade Sindikata do kraja aprila trebalo bi da se usele u novu

Stanari zgrade Sindikata koja se srušila 2009. godine, do kraja aprila bi trebalo da se usele u novu, čija je izgradnja u toku.  

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, kaže za Kontakt Plus da je prošle godine počela izgradnja takozvane zgrade Sindikata, namenjene isključivo bivšim stanarima ove zgrade, koji su imali uredne papire i rešenja.

"Mi smo u 2014-oj godini, planom javnih nabavki, tendera i projektom – predvideli i počeli izgradnju takozvane zgrade Sindikata koja je isključivo samo za bivše stanare zgrade Sindikata, za one koji su imali uredne papire i rešenja. Rok za završetak je tri meseca i verujemo da ćemo zasigurno, već do kraja aprila, imati useljene stanare u novoj zgradi," kazao je Spirić.

On je napomenuo da će nova zgrada imati 21 stan, površine 33 i 48 kvadrata.

"Projekat je pretrpeo dodatnu reviziju kada je u pitanju statika i ostali detalji, gde će se umnogome poboljšati život ljudi koji su živeli u bivšoj zgradi Sindikata, a imaće i više prostora nego što su imali u bivšoj, staroj zgradi. Reč je o 21 stambenoj jedinici površine 33 i 48 kvadrata," kazao je on.

Spirić je rekao da je stanarima bivše zgrade Sindikata koji nemaju papire problem već rešen, s obzirom na to da je određeni broj porodica dobio stanove od opštine.

Novac za izgradnju nove zgrade, na mestu bivše zgrade Sindikata, izdvojila je Vlada Republike Srbije, odnosno, sredstva su obezbeđena  iz opštinskog budžeta. Vrednost  projekta je blizu 50 miliona dinara.

Zgrada Sindikata, u kojoj je živelo 35 porodica, u ulici Ive Lole Ribara u Kosovskoj Mitrovici, urušila se 4. marta 2009. godine zbog starosti i tom prilikom su tri osobe zadobile povrede.

Zgrada je izgrađena 1947. godine a i tokom NATO bombardovanja je bila teško oštećena.

Dva dana kasnije, grupa stanara urušene zgrade Sindikata nasilno se uselila u nedovršenu zgradu u naselju Bošnjačka mahala, čiju je izgradnju finansiralo Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.