Specijalni sud: Proširen spisak branilaca

Specijalizovana veća objavila su drugi spisak branilaca i zastupnika koji su stekli pravo postupanja pred ovim sudom. Na spisku se nalaze imena 87 advokata mahom kosovskih i srpskih, a uz one iz drugih zemalja.

Kako navodi ovaj sud, advokati kojima je odobren upis u imenike stekli su pravo postupanja pred Specijalizovanim većima Kosova u svojstvu branilaca osumnjičenih i optuženih, te zastupnika grupe žrtava i svih ostalih lica koja imaju pravo na pravno zastupanje u skladu sa Zakonom o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu. 

"Branioci i zastupnici mogu da odluče da li žele da im imena budu javno objavljena na internet stranici SVK," dodaje se u saopštenju.

Služba odbrane i Služba za učešće žrtava primile su brojne prijave od novembra 2017, kada je postupak prijave zastupnika i započet. Pregled prijava i postupak upisa u imenik i dalje je u toku, te će imenici branilaca i zastupnika biti redovno ažurirani i novim kandidatima će se odobravati upis u imenik, ističe se. 

Iz ovog suda podsećaju da je ovo drugi put da su objavljena imena zastupnika, a nakon prvog kruga od marta. Javni imenik branilaca i zastupnika dostupan je na Internet stranici suda.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.