Specijalni sud nastavlja sa radom

Specijalni sud Hag
FOTO: KoSSev

Portparol Specijalnog tužilaštva, Kristofer Benet, negirao je tvrdnje da Specijalni sud u Hagu prestaje s radom zbog pandemije koronavirusa, prenosi Ljajmi.

„Specijalističko tužilaštvo funkcioniše i nastavlja da sprovodi svoj mandat“, rekao je Benet i dodao da su preduzete sve zaštitne mere da funkcionisanje Suda može efikasno da se nastavi.

Prema njegovim rečima, napravljeni su planovi za vanredne situacije usled širenja pandemije korona virusom.

„Specijalističko tužilaštvo uspostavilo je planove za vanredne situacije nedugo nakon pojave koronavirusa kako bi se osigurao nastavak rada i efikasnog funkcionisanja. Uvedene mere kao odgovor na COVID-19 u skladu su sa preporukama i odlukama odgovornih organa javnog zdravstva, uključujući i rad na daljinu osoblja“, rekao je Benet za Ljajmi.

Iako portparol ovog tužilaštva tvrdi da Specijalni sud nastavlja sa radom, ono što je primetno je da pozivi sve ređe stižu na adrese svedoka i optuženih koji bi trebalo da se nađu pred ovim sudom, što nije bio slučaj pre pojave koronavirusa u Evropi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.