Somalija će preispitati odluku o priznanju Kosova iz 2010.

predsednik Somalije i ivica Dačić
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Federalna Republika Somalija će preispitati  odluku tranzicione vlade iz 2010. da prizna Kosovo, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije povodom zvanične posete šefa srpske diplomatije, Ivice Dačića, ovoj zemlji.

Šef srpske diplomatije boravi u službenoj poseti Somaliji gde je u Mogadišu imao bilateralne razgovore sa predsednikom Somalije Mohamed Abdulahi Mohamed Farmađom, kao i sa predsednikom Vlade Somalije i ministrom inostranih poslova Somalije.

Somalija ne podržava separatizam i jednostrane poteze koji podrivaju međunarodno pravo i međunarodni poredak, poruka je somalijskog predsednika, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnjih poslova Srbije.

On je naglasio da će Somalija preispitati i ukinuti sve odluke tranzicione vlade iz 2010. godine, koje nemaju legitimitet, uključujući odluku o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

U saopštenju se još dodaje i da su dve zemlje izrazile spremnost da obnove tradicionalno prijateljstvo koje datira iz vremena bliske saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.