Šilovo: Otvaranje izložbe "Naslikaj mi Prizren"

Od 17 časova, u Domu kulture "Božidar Mitrović Šandor", u Šilovu otvara se izložba radova "Naslikaj mi Prizren". Radovi su nastali na likovnoj koloniji "Jesen u Prizrenu", koja je održana krajem 2016. u manastiru Svetih Arhangela, kod Prizrena.

Na koloniji su učestvovali slikari Predrag Dragović, Marko Višić, Milica Kostić, Ljubinka Adamović Aksentijević, Novak Novaković, Nikola Bradić i Jovana Denić.

"Različitost likovnog izražavanja i lični stilovi u interakciji sa Prizrenom i savremenim kontekstom, ostvarili su relevantna umetnička dela svedočeći kako opšti trenutak, tako i lično stanje i stavove stvaralaca. Pored različitosti umetničkih škola i formi na slikama se kao zajednički motiv „ispisuje“ istorija, narodno predanje, ep, lirika kao i trenutna stvarnost, jasno i angažovano predstavljena," rekao je o izložbi istoričar umetnosti Nebojša Jevtić.

Izložbu organizuju Domovi kulture Gračanica i Božidar Mitrović Šandor u Šilovu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.