Opština S.Mitrovica sa novim obaveštenjem: Privrednici da oslobode trotoare, ulice, u suprotnom slede „zakonske mere“

FOTO: KoSSev

Uprave za inspekcijske poslove opštine Severna Mitrovica izdala je obaveštenje kojim je zatražila od privrednih subjekata da oslobode trotoare, odnosno uklone privatne kioske i druge predmete sa javnih površina.

„U cilju stvaranja uslova za slobodno kretanje građana na javnim površinama, obaveštavaju se privredni subjekti, ambulantni/ulični prodavci i fizička lica da od 11. 03. 2024. godine oslobode trotoare, uklanjajući sa ulica: privatne kioske, stolove, robu kao i druge stvari postavljene na trotoare za potrebe izlaganja robe duž gradskih ulica i šetališta“, navodi se u obaveštenju Opštine Severna Mitrovica.

A u slučaju nepoštovanja obaveštenja uprave za inspekcijske poslove, kako navode iz Opštine, inspektori su dužni da „preduzmu zakonske mere do otklanjanja nepravilnosti“.

U odluci nije precizirano o kakvim zakonskim merama je reč.

Ovo nije prvi put da opština Severna Mitrovica „obaveštava“ privrednike da bi trebalo da oslobode javne površine. Prethodna ovakva odluka doneta je još avgusta meseca.

„U cilju oslobađanja javnih površina i stvaranja uslova za bezbedno kretanje građana na gradskim ulicama, privrednici su u dužnosti da oslobode javne površine u roku od pet dana“, navodi se u ovoj odluci.

Međutim, nakon isteka roka delovi trotoara u pojedinim ulicama u gradu, ostali su prekriveni robom.

U međuvremenu su iz opštine saopštili za KoSSev da će odluka o oslobađanju javnih površina biti sprovedena u narednim danima, ali se to sve do sada nije dogodilo.

Sa druge strane, Skupština opštine Severna Mitrovica je početkom februara meseca usvojila Nacrt uredbe, kojim se reguliše privremeno korišćenje javnih površina i javnih prostora u gradu uz novčanu naknadu, uz određivanje gradskih zona.

Pročitajte još:

Usvojen Nacrt uredbe za privremeno korišćenje javnih površina, plaćaće se po gradskim zonama

Atić: Asfaltirana deonica od mosta do magistrale; „Oslobađamo javne površine“ čišćenjem trotoara

Atić sa još jednom odlukom: Privrednici da oslobode javne površine u roku od 5 dana

Istekao rok za oslobađanje javnih površina u KM – odluka će se primeniti u narednim danima

6 dana od odluke gradonačelnika Erdena Atića: Oglasila se Srpska lista, pozvali MZ da preventivno delujuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.