Selo Dubnica u opštini Podujevo izolovano, traže pomoć vlade

Nedžmi Rudari
Foto: Zeri

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Zamenik gradonačelnika Podujeva, Nedžmi Rudari (Nexhmi Rudari), rekao je da stanovnici sela Dubnica (Dumnicë) maksimalno poštuju karantin, nakon što je u toj oblasti potvrđen slučaj korona virusa.

Pored toga, Rudari je kazao da je opštini Podujevo potrebna pomoć vlade jer resursi nisu dovoljni da bi se izborili sa situacijom, prenosi Kljan Kosova.

„Za sada imamo samo jedan slučaj iz Podujeva, za koji se zna da je urađena analiza, a pokazalo se da je pozitivan za Covid-19“.

„Prema informacijama on je došao iz Italije pre nekoliko dana, imao je kontakte sa porodicom i bliskim krugom. Dobili smo informaciju da je građanin Podujeva“.

„Čitavo selo je pod karantinom, nijedan stanovnik nije ušao ili napustio Dubnicu“.

„Za sada imamo podatke iz policije da se karantin poštuje. Seoske puteve može da koristi bilo koji građanin, ali i građani sela Dubnica i drugi, dobro su upoznati sa rizikom od ove bolesti“.

„Svakom gradu koji se suoči sa ovim virusom potrebna je nepokolebljiva pomoć vlade. Svojim budžetom smo kupili znatan iznos, ali za ostalo osoblje moramo imati policiju, tržne centre, itd“.

„Vlada je trebalo da učini mnogo više, jer to opština ne može priuštiti“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.