Šef diplomatije Albanije podneo ostavku

Foto: Fejsbuk, Gent Cakaj

Vršilac dužnosti albanskog Ministra za Evropu i spoljne poslove, Gent Cakaj, podneo je ostavku na ovo mesto.

Kako je naveo u objavi na Fejsbuku neopozivu ostavku podneo je premijeru Albanije, Ediju Rami, kome se istovremeno zahvalio na ukazanoj prilici da obavlja taj posao.

„Nakon vrlo uspešnog završetka predsedavanja OEBS-om, otvaranja pregovora o članstvu sa EU, izvanrednog rada na obezbeđivanju mesta u Savetu bezbednosti za period 2022-2023, sprovođenja niza mera bez presedana za jačanje albanskog faktora na Zapadnom Balkanu, a pošto je Albanija na ivici predizborne kampanje, u kojoj ne nameravam da se kandidujem za poslanika, smatram da je poglavlje moje službe na čelu albanske diplomatije završeno“, napisao je on.

Pored Rame, zahvalio se i saradnicima sa kojima je radio na „izgradnji diplomatskog sistema dostojnog ambicija evropske Albanije i beskompromisnog u odbrani građanskog i nacionalnog interesa“.

Poziva i da se nastavi sa posvećenošću Albanije na produbljivanju saradnje i jačanju odnosa sa Albancima u regionu „po svaku cenu“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.