Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu 13. novembra

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, na kojoj će biti predstavljen redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu i Metohiji, biće održana 13. novembra.
 
Kako je navedeno u privremenom rasporedu zasedanja na sajtu UN-a, članice Saveta bezbednosti održaće u četvrtak, 13. novembra, debatu povodom situacije na Kosovu i Metohiji. 
 

Povezani članci: 

 

Generalni sekretar UN-a je u prethodnom izveštaju, za period od 16. aprila do 15. jula, zatražio od kosovskih vlasti i EU da osiguraju da se najkasnije početkom sledeće godine formira specijalni sud, koji bi se bavio pitanjima ratnih zločina OVK tokom 1999. godine na Kosovu i Metohiji.

 
I šef srpske diplomatije, Ivica Dačić, koji je učestvovao na prethodnoj sednici, apelovao je na ključne faktore u međunarodnoj zajednici da obezbede da specijalni sud bude osnovan do početka sledeće godine.
 
Dačić je, takođe, upozorio da se ne sme dozvoliti da zbog zastrašivanja svedoka odgovorni za zločine budu oslobođeni usled nedostatka dokaza.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.