Sedam slučajeva porodičnog nasilja na Kosovu u 24 sata

žene nasilje
Foto: Shutterstock

Tokom jučerašnjeg dana širom Kosova prijavljeno je više slučajeva nasilja u porodici. Čak sedam registrovano je u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju Kosovske policije.

U Severnoj Mitrovici juče je u ranim poslepodnevnim časovima Kosovska policija privela muškarca sa Kosova, osumnjičenog da je vršio nasilje nad svojoj suprugom.

Kako se navodi, nije prijavljeno da je bilo povređenih. Odlukom tužioca slučaj ide u redovnu proceduru.

U Kosovu Polju uhapšen je muškarac koji je takođe osumnjičen da je fizički napao svoju suprugu.

Žrtva je medicinski zbrinuta. Osumnjičeni je ispitan, a potom i poslat u pritvor.

Slučaj porodičnog nasilja registrovan je i u Klini. Muškarac sa Kosova uhapšen je nakon što je fizički napao svoju suprugu, državljanku Republike Albanije.

Njoj je ukazana medicinska pomoć, dok je osumnjičeni priveden.

U Uroševcu je Kosovska policija uhapsila muškarca nakon što je napao svoju majku kojoj je takođe ukazana medicinska pomoć, a osumnjičeni je priveden.

U Mališevu su juče zabeležena dva slučaja nasilja u porodici, oba u poslepodnevnim časovima.

U prvom je muškarac napao svoju suprugu kojoj je i ukazana pomoć.

U drugom, priveden je pa pušten muškarac koji je navodno zajedno sa svojom majkom vršio nasilje nad svojom ćerkom i suprugom.

U Prizrenu je otac prijavio Kosovskoj policiji da mu je pretio njegov sin.

Podsetimo, kako je nedavno potvrđeno iz Kosovske poilcije, u prvom kvartalu 2021. godine prijavljen je čak 691 slučaj nasilja u porodici širom Kosova. U odnosu na prethodni period, broj ovakvih registrovanih slučajeva se uvećava, a iz policije poručuju da je to zbog toga što se oni više prijavljuju.

U 2018. godini prijavljen je 1541 slučaj, u 2019. – 1915, a u prethodnoj godini 2.069 slučajeva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.