Samoopredeljenje organizuje autobuse za glasače iz dijaspore

Autobus
Ilustracija/Foto: unsplash.com

Izvor: Gazeta Metro (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje)

Pokret Samoopredeljenje ponovo je organizovao autobuse za ljude iz dijaspore koji žele da dođu da glasaju. U nedavnoj objavi, Kurtijeva partija navodi i da se za put plaća „simbolična suma“, piše Gazeta Metro.

Samoopredeljenje već godinama redovno organizuje autobuse za ljude iz dijaspore koji žele da dođu na Kosovo da glasaju.

Isto će ova partija uraditi i za parlamentarne izbore zakazane za 6. oktobar.

Objavom na Fejsbuku, Samoopredeljenje je navelo da se za ovaj put plaća „simbolična suma“, a linije su zakazane iz Italije, preko Zagreba i nazad za Italiju.

„Autobusi kreću iz najvećih gradova u Švajcarskoj, jedna linija ide preko Zagreba, do istočnog Kosova i Prištine, a druga preko Barija u Italiji, trajektom do Drača do Prizrena i Prištine. Autobuska linija preko Hrvatske kreće u petak 4. oktobra a karta u dva smera košta 50 franaka. Autobuska linija preko Albanije kreće u četvrtak, 3. oktobra. Povratna karta košta 160 franaka,“ stoji u objavi.

Gazeta Metro podseća da se oko 45.000 osoba iz dijaspore prijavilo da glasa na oktobarskim izborima, ali da je nepoznato koliko prijava je prihvaćeno.

Zbog ove brojke raduju se sve političke partije, ali najviše Kurti koji je pre dva dana rekao da svi ti glasovi pripadaju Samoopredeljenju, partiji koju predvodi.

Povezani članci:

CIK: Odbijeno pet hiljada prijava za glasanje van Kosova

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.