„Sajam knjiga u gostima“ u petak i subotu u Gračanici i Pasjanu

Sajam knjiga
Plakat: Dom kulture „Gračanica“

U okviru programa „Sajam knjiga u gostima” u petak i subotu, publici u Gračanici i Pasjanu predstaviće se Sergej Šargunov, jedan od najpoznatijih ruskih pisaca mlađe generacije. 

Gračaničkoj publici Šargunov će se predstaviti u čitaonici „Darinka Jevrić“ u Domu kulture „Gračanica“ sutra u 14 časova, dok će narednog dana, u subotu, u Pasjanu kod Gnjilana, učestvovati na svečanostima i u programu povodom prve godišnjice od kanonizacije Svete Bosiljke pasjanske.

Šargunov će gostovati i na 64. beogradskom sajmu knjiga a povod je njegov roman „Album bez fotografija” koji je objavila izdavačka kuća „Službeni glasnik“ a prevela Milena Mićunović.

Sergej Šargunov (1980) rođen je u Moskvi. Studirao je na Univerzitetu Lomonosov, po profesiji je novinar, a trenutno je poslanik u Državnoj dumi Rusije.

„Album bez fotografija” nudi fotografsko sećanje na proživljeno, na lično iskustvo našeg savremenika, kojeg veoma pogađa ono što se dešava s Rusijom i oko nje. Njegova literatura i pogled na svet oličavaju savremeno rusko i postsovjetsko društvo. Šargunova, iako mladog pisca, u ruskoj književnosti već prepoznaju kao lice novog realizma. Ovaj autobiografski roman napisan je s ljubavlju i nepoštedno kako u odnosu prema domovini tako i prema sopstvenom daru.

Ovaj događaj organizuju izdavačka kuća „Službeni glasnik” iz Beograda, Međunarodni beogradski sajam knjiga i Dom kulture „Gračanica”.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.